Asociația MaiMultVerde

Asociația MaiMultVerde

Tor des Géants

Dată: 20 September 2015
Tor des Géants este prima şi singura cursă de trail running care combină distanţele lungi cu stilul individual al fiecărui alergător. Organizat
[ Show more ]

1

Galantomi:

27

Donații:

2,835 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Tor des Géants este prima şi singura cursă de trail running care combină distanţele lungi cu stilul individual al fiecărui alergător. Organizatorii nu impun etape obligatorii, iar câştigător este acela care termină cursa în cel mai scurt timp. Fiecare participant ia propriile deciziile legate de când şi cât de mult să se oprească pentru odihnă şi alimentare.

Tor des Géants este prima cursă de acest gen care acoperă o întreagă regiune, Valea d’Aosta, înconjurată de cei mai înalţi patru munţi din Alpi. Traseul trece prin Parcul Natural Gran Paradiso şi Parcul Regional Mont Avic.

Traseul are lungimea de 330 km, cu o ascensiune totală de 24.000 m și trece prin 34 de localități. Organizatorii oferă numai apă plată de băut, iar participanții trebuie să-și asigure lichidele și hrana necesare între punctele de alimentare. Asistența personală pe traseu este interzisă. Alergătorii nu au voie să se odihnească sau să doarmă în alte puncte decât cele oficiale. Timpul maxim alocat cursei este de 150 de ore. Timpii sunt cronometrați automat la punctele de verificare, pe baza unui chip purtat de concurenți. Câștigătorul este cel care trece primul linia de finiș din localitatea Courmayeur.

Competiția are loc în perioada 13 - 20 septembrie 2015.