Cosmin aleargă la EcoMarathon pentru împădurirea României

 

Cosmin Andrei Coca Asociația MaiMultVerde

68.4% Complete
684 RON
Donations raised
1,000 RON
Target
16
Donations

Pentru Cosmin Andrei Coca, EcoMarathonul din luna mai este deja o tradiţie. Cosmin consideră că evenimentul este o frumoasă alergare într-o zonă de vis a ţării, dar prețuiește și întâlnirile cu oameni „faini“. 

„O să încerc să mă bucur cât pot de încă un concurs deosebit, chiar dacă are porţiuni provocatoare pentru orice alergător. O să fie din nou peste 1.000 de participanţi, care, împreună cu susţinătorii, vor face o atmosfera specială în acel weekend de 10 mai.

Ca să arate că ne prețuiește, Cosmin și-a luat niște pantofi special pentru acest eveniment, dar și pentru Ultra Trail du Mont Blanc din august: pantofii sunt de culoare verde. Astfel, fundraiser-ul nostru dorește să arate că este alături de cauza Asociației MaiMultVerde, lucru pentru care îi  mulțumim din suflet.

Cine este Cosmin Andrei Coca

Cosmin are 34 de ani. Originar din Baia Mare, s-a stabilit acum un an în Sibiu, un loc ideal unde poate să practice în natură sporturile care îl pasionează: alergatul, mersul cu bicicleta, urcatul pe munte.

Îi place natura şi aleargă de când se ştie, dar mai serios a început acum cinci ani. De atunci, a bifat mai multe maratoane pe asfalt în România, dar şi pe cele de la Atena (în 2010, când grecii sărbătoreau 2.500 de ani de la bătălia de la Maraton), Roma şi Dusseldorf (în 2011), apoi l-a prins microbul alergatului pe munte. Aşa a putut să îmbine alergatul şi muntele şi a participat la patru ultramaratoane în România, în Munţii Bucegi, Călimani şi Gurghiu, iar în Grecia în Munţii Rodopi. În 2014, îşi propune să participe la Ultra-Trail de Mont Blanc, un traseu de 164 km care înconjoară Mont Blanc. Când nu aleargă, Cosmin merge pe bicicletă şi îşi doreşte să facă o tură cicloturistică mai lungă prin România şi în afară ţării.

Dacă te uiţi pe profilul lui de Facebook, vei vedea o mulţime de fotografii cu avioane. Nu este doar o pasiune, ci chiar o profesie! Cosmin este controlor de trafic aerian la Aeroportul Internaţional din Sibiu. Oricum, are destul de mult timp liber pentru a participa la evenimente culturale şi îi place să meargă des la concerte şi alte spectacole. Bănuim că atunci când aleargă mai şi fredonează câte o melodie, pentru că un alt hobby al lui Cosmin este muzica. Sperăm că nu cântă atunci când dirijează avioane la aeroport :-)

De ce concurează pentru MaiMultVerde

A ales să fie fundraiser Galantom pentru MaiMultVerde deoarece consideră că organizaţia îi împărtăşeşte principiile, precum şi dorinţa de mai multă implicare activă pentru a proteja mediul. Îşi doreşte să fie parte dintr-o comunitate a alergătorilor MaiMultVerde care apreciază mediul şi mişcarea într-un mediu cât mai curat şi să contribuie cât mai mult la proiectele de împădurire ale organizaţiei.

”Îmi place să alerg, să merg cu bicicleta şi să hoinăresc pe munţi. Toate aceste activităţi prefer să le fac în natură, nu în oraş, aşa că pot observa schimbările dramatice prin care trece mediul şi câtă nevoie este de intervenţia noastră. Fie că este vorba de mizeria lăsată de turişti, de tăierile de arbori, de speciile de animale afectate de tăieri, de impactul pe care îl are chiar şi activitatea mea asupra biodiversităţii, nu pot rămân impasibil. Aşa că am început să mă gândesc ce aş putea face mai mult.

A fi fundraiser pentru Asociaţia MaiMultVerde şi a ajuta la strângerea de fonduri pentru acţiunile de împădurire ale organizaţiei consider că este deja un mare pas în direcţia potrivită. Următorul ar fi chiar să particip la acţiunile de plantare împreună cu cei care mă vor susţine!

Alerg pentru ca MaiMultVerde să planteze mai mulţi copaci acolo unde este nevoie, să cureţe de gunoaie zone naturale şi să promoveze un stil de viaţă frumos şi sănătos!”


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

MaiMultVerde pentru că ne dorim să putem lăsa moştenire copiilor noştri cele patru anotimpuri, apă potabilă şi aer curat, nu un cont în bancă şi un apartament cu patru camere.

În cei opt ani de activitate (2008-2015), Asociaţia MaiMultVerde a desfăşurat mai multe proiecte de împădurire la nivel naţional. Cu ajutorul voluntarilor, partenerilor și sponsorilor, am plantat în jur de 740.000 de puieți și am strâns aproximativ 325 de tone de gunoi. În anul 2014, Asociația MaiMultVerde a beneficiat de sprijinul activ a 760 de voluntari, implicați cu pasiune în toate proiectele desfășurate. 

EcoMarathon este un maraton montan cu tradiţie organizat de Centrul de Ecologie Montana. Ediţia de anul acesta va avea loc pe 10 Mai. EcoMarathon propune 2 probe de concurs: 1. Maraton: aproximativ 42km, 2400m D+, 9h timp limită2. Cros: aproximativ 14km, 600m D+, se va parcurge prima buclă a maratonului Traseul este format din trei bucle ce formează trifoiul EcoMarathonului, startul şi so

 

16 Donations

Just breathe :)
12 May 2014
10 May 2014
09 May 2014
09 May 2014
08 May 2014
08 May 2014
08 May 2014
08 May 2014
Bafta si felicitate! Pentru asemenea actiuni, jos palaria!
08 May 2014
Sper sa aveti cit mai multe donatii si sa platam cit mai multi pomi. Cineva de sus ne sustine si s-ar bucura foarte mult pentru fiecare pomisor. Succes Cosmin.
08 May 2014
Keep going, Cosmin!
08 May 2014
PENTRU NATURA, PENTRU PADURE, PENTRU OXIGEN, PENTRU VIATA
09 May 2014
Succes Cosmine!
08 May 2014
Spor la alergat!
07 May 2014
Mult succes!
04 May 2014
Forza, Cosmine!
02 May 2014