Asociația MaiMultVerde

Asociația MaiMultVerde

Prevenim risipa de hrană în România

Status: Financed

În cei opt ani de activitate (2008-2016), Asociaţia MaiMultVerde a desfăşurat mai multe proiecte de împădurire la nivel naţional. Acum ne implicăm și în prevenirea risipei de hrană în România. Proiectul „România împotriva risipei de hrană” are ca obiectiv general creşterea rolului şi a gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi publicului larg în procesul de realizare şi implementare a politicilor publice din România în domeniul reducerii risipei de hrană. 

[ Show more ]

0 RON

Raised:

0

Supporters:

0

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În cei opt ani de activitate (2008-2016), Asociaţia MaiMultVerde a desfăşurat mai multe proiecte de împădurire la nivel naţional. Cu ajutorul voluntarilor, partenerilor și sponsorilor, am plantat în jur de 740.000 de puieți și am strâns aproximativ 325 de tone de gunoi. 

Acum, printr-un proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, ne implicăm și în prevenirea risipei de hrană în România.

Proiectul „România împotriva risipei de hrană” are ca obiectiv general creşterea rolului şi a gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi publicului larg în procesul de realizare şi implementare a politicilor publice din România în domeniul reducerii risipei de hrană. Valoarea totală a proiectului este de 164.464,98 CHF, iar valoarea contribuţiei proprii de  18.309,42 CHF. Partenerii proiectului sunt www.foodwaste.ch şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică.

RISIPA DE ALIMENTE ÎN ROMÂNIA

Risipa de alimente din România reprezintă o problemă socială majoră: aruncăm anual cca 250 kg de alimente / locuitor (peste media europeană), în timp ce 4,74 milioane de persoane trăiesc la limita sărăciei şi au dificultăţi în asigurarea hranei.

În România, statistica indică 5 mil. t de deşeuri alimentare anual, reprezentând între o treime şi jumătate din cantitatea totală de hrană destinată consumului uman produsă într-un an, adică cca 250 kg / locuitor, faţă de 179 kg / locuitor, media europeană, în timp ce aproximativ 25% din populaţia ţării (4,74 mil. de persoane) trăiesc la limita sărăciei şi întâmpină dificultăţi în procurarea hranei zilnice.

Proiectul are ca public ţintă sectorul ONG, privat, politic şi publicul larg şi va contribui la creşterea gradului  de cunoaștere, transparenţă, vizibilitate, conlucrare şi participare publică privind risipa de hrană în România, în vederea reducerii acesteia.

Site-ul proiectului: http://foodwaste.ro/.