Alexandra Butuceanu - Asociația MaiMultVerde

Alexandra vrea mai mulți copaci în România

90 RON Donatii stranse
18% Complete
500 RON Target
6 Donatii

 

Salut! Mă numesc Alexandra. De fapt nici nu contează cum mă numesc Sunt aici pentru o cauză, aceea de "Mai mult verde" și momentan atât contează. Dar dacă insistați...

Am 23 de ani, m-am născut în București, într-un oraș construit din ciment, beton și unde culoarea predominantă e griul. Acum sunt în drum spre munte, mai exact Brașov. Caut natura, aerul curat și verdele. Am plecat spontan, fără să mă gândesc la consecințe, fără prea mulți bani în buzunar. Știu doar că vreau să respir aer curat, iar aici, în București, nu pot obține asta.

Sunt în mașină și ascult "I want to break free" de Queen. Sugestiv. Mă face să mă întreb care este prețul pe care îl plătim pentru o gură de aer proaspăt? Păi cam ăsta e.

Sunt un om obișnuit. De fapt, nu. Nu sunt. Sunt un om liber, iar un om liber nu poate trăi fără natură, fără verde. Momentan sunt studentă la Universitate, unde învăț Comunicare și RP. Apropo de asta, peste câteva săptămâni va trebui să predau lucrarea de disertație. Însă ajung la același subiect. Nu pot fi creativă fără intervenția naturii. Așa că uite încă un motiv să fug spre natură.

Am practicat handbal ceva timp, însă, din motive banale, am renunțat. Momentan practic sedentarismul profesionist. Și uite motiv pentru a mă înscrie la maratonul de 21 km. Mi-am spus: "Hai să întind puțin coarda. Push myself to the limit."

E prima dată când particip la un maraton și, ca orice virgină la acest capitol, am emoțiile mele. Dar nu asta contează. Ceea ce contează cu adevărat e că, prin alergat, pot face o diferență. Poate pot reuși plantarea unor copaci în București. Nu sunt împotriva plantării nici a arbuștilor :). Așa că de ce nu?

Îmi place sportul, îl iubesc. El are rostul lui, însă, atunci când scopul său final se dublează, iar efectele sunt multiple, cu atât mai bine. Atunci sportul nu îți este numai ție benefic ci și celorlalți.

M-am gândit așa: pentru fiecare km un copac, un arbust, o floare. Ce zici? Mă ajuți?


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociația MaiMultVerde

MaiMultVerde pentru că ne dorim să putem lăsa moştenire copiilor noştri cele patru anotimpuri, apă potabilă şi aer curat, nu un cont în bancă şi un apartament cu patru camere.

Împreună împădurim România!

În cei opt ani de activitate (2008-2015), Asociaţia MaiMultVerde a desfăşurat mai multe proiecte de împădurire la nivel naţional. Cu ajutorul voluntarilor, partenerilor și sponsorilor, am plantat în jur de 740.000 de puieți și am strâns aproximativ 325 de tone de gunoi. În anul 2014, Asociația MaiMultVerde a beneficiat de sprijinul activ a 760 de voluntari, implicați cu pasiune în toate proiectele desfășurate. 

6 Donatii

Andreea Caprita

10 RON
veeeerde!!
16 May 2014

Cristian Popescu

20 RON
I would like a GreenCity!!!
16 May 2014

Florin Danciu

20 RON
16 May 2014

Elena Sava

15 RON
15 May 2014

Loredana Florica

10 RON
Bafta! :)
15 May 2014

Constantin Negrut

15 RON
Primul pom. La mai mare!
14 May 2014